FRL Groep is de logistieke PacksPartner uit Leeuwarden. Naast het halen en bezorgen van pakketten zijn ze ook actief op het gebied van ongeadresseerde Huis-aan-Huis verspreiding en geadresseerde (post)bezorging. Niels Helbig, verantwoordelijk voor de sales en marketing, werkt al ruim 10 jaar bij FRL en heeft al heel veel ontwikkelingen binnen het bedrijf meegemaakt. We hebben Niels gevraagd om meer te vertellen over het bedrijf, de samenwerking met Packs en de diensten die FRL Groep aanbiedt.

Ontstaan van FRL Groep

Sinds oprichter Lieuwe Dijkstra in 1993 begon met FRL Streek- en Stadspost is FRL Groep in de jaren erna uitgegroeid tot een full-service logistiek- en bezorgbedrijf. Met een team van ruim van 80 collega’s bezorgen ze met hun uitgebreide wagenpark én fietskoeriers producten van bedrijven en organisaties wereldwijd.

Sinds de oprichting van Packs is FRL Groep aangesloten als partner. Ze zien Packs als een waardige partner waarmee ze fijn samenwerken willen doorgroeien.

Inspelen op de behoefte van de klant

Bij FRL Groep spelen ze het liefst zoveel mogelijk in op de behoefte van de klant. Vanuit die behoefte is de dienst fulfilment ontstaan. Ook wel het opslaan, beheren, inpakken en verzenden van goederen voor klanten.

FRL Groep

Bijzondere klanten

Het fijne van het Packs Netwerk zijn de korte lijnen en het werken met lokale partners. Daarnaast kun je via Packs (naast standaard zendingen) verse of afwijkende goederen versturen, dat kan eigenlijk nergens tegen dezelfde kwaliteit. Mede daardoor bedienen ze bij FRL Groep een zeer breed klantenpalet.

Voorbeelden uit de klantenkring zijn bijvoorbeeld Bijzonder Groen. Online actief in de verkoop van boeketten en rouwstukken. Of Tapeso en Vloerkledenloods, beide actief in de online verkoop van kleden, karpetten en tapijten. Daarnaast werken we voor Technim, een installatiegroothandel.

Duurzaamheid binnen FRL Groep

Vanuit Packs zijn we druk bezig met het PacksGreenCar project. Bij FRL Groep zijn ze ook druk bezig met het verduurzamen van het bedrijf. Zo worden er zonnepanelen op de daken geplaatst. En krijgen ze een warmtepomp om zelfvoorzienend te zijn. Ook hebben ze een elektrische auto aangeschaft waarmee ze de binnenstad van Leeuwarden emissievrij kunnen bezorgen. Daarnaast beschikken ze over twee cargobikes die ook in het stadscentrum ingezet worden voor afhaling en bezorging.

Hoe ziet de toekomst eruit?

Niels ziet de toekomst positief tegemoet, maar om de markt optimaal te kunnen blijven bedienen moeten ze continu doorontwikkelen. Duurzaamheid, ICT maar ook kwaliteit zijn belangrijke pijlers. Als PacksPartner moeten ze hierin samen optrekken. Together everyone achieves more.