MTH logistiek is een snelgroeiend familiebedrijf gevestigd in Harderwijk. Aan de telefoon hadden wij Djordy, de zoon van de eigenaar. Hij vertelde ons meer over het bedrijf en de fijne samenwerking met Packs. Daarnaast is hij samen met zijn broer mede-eigenaar geworden van het bedrijf. Wij waren benieuwd welke ambities hij en zijn broer hebben voor de toekomst.

Begonnen als tegelhandelaar

Vroeger is MTH logistiek begonnen als een tegelhandel. De vader van Djordy deed dit samen met een oud-collega. Helaas werd de tegelhandel te duur om vol te houden. Daarom is hij verdergegaan als koeriersbedrijf samen met zijn vrouw. Zijn collega is verdergegaan als stratenmaker. In het begin was zijn vader vrachtwagenchauffeur en deed hij veel logistiek voor de Mc Donalds. Zijn vrouw hield zich bezig met de koeriersdienst.

Packs partner

Toen de eerste opdrachten binnen waren, zijn ze in gesprek gegaan met Packs. Uiteindelijk hebben ze zich aangesloten bij Packs als Packs partner voor het bezorgen van dagelijkse pakketten. Maar MTH logistiek doet meer dan alleen pakketdienst. Denk aan europallets, opslag, charteren, verzorgen van personeel en de logistiek regelen tijdens de bouw van bijvoorbeeld een Albert Heijn. Inmiddels is MTH logistiek al zo’n 15 jaar Packs Partner. En hebben ze 4 eigen vrachtwagens in beheer en 8 man personeel in dienst.

Mede-eigenaren

Vader van Spijkeren heeft altijd gezegd dat hij het stokje overdraagt en met pensioen gaat als MTH logistiek 5 eigen vrachtwagens heeft. Inmiddels zijn dit er 4 en zijn de broers Djordy en Djeffrey mede-eigenaar geworden binnen het bedrijf. Hun vader gaat inmiddels bijna met pensioen en het is dan ook hoog tijd om het stokje over te dragen.

De toekomst

De droom van de broers is om over 10/15 jaar 120 eigen vrachtwagens te laten rijden. Daarnaast zijn ze bezig met een Cityhub zodat ze alles elektrisch kunnen bevoorraden. En er zit nog geen Cityhub in Harderwijk. De overleggen lopen inmiddels met de gemeente. Ook zijn de broers op zoek naar een groter pand waar MTH logistiek zich kan gaan huisvesten wanneer ze gaan groeien. Genoeg ambities dus!