Packs breidt de elektrische vloot uit na een positief pilotjaar. In samenwerking met Flinc zal Packs vanaf aankomend jaar meer elektrische voertuigen inzetten voor de bezorging van pakketten in de binnensteden. Want vanaf 2025 wil Packs de grote steden emissieloos bevoorraden. Na het overhandigen van de eerste sleutels kan Packs beginnen aan fase twee voor het groen en emissieloos bezorgen.

Goed bevallen pilotjaar

Het afgelopen jaar hebben we een pilot gedraaid met onze PacksPartners en de gebruikservaringen geëvalueerd. In overleg met Flinc hebben we ervoor gekozen om ons wagenpark uit te breiden met de Cenntro Logistar XC. De kleinere PacksGreenCars zijn met name zeer geschikt voor de binnensteden van de wat grotere steden, maar voor routes met meer kilometers én meer stops was een EV met een langere actieradius én een groter laadvermogen essentieel.

Flinc EV Cenntro Logistar XC

Met de keuze voor de Flinc EV Cenntro Logistar XC gaat Packs de volgende fase in op weg naar een electrisch en emissievrij wagenpark. Michel Oude-Vrielink, DGA van Flinck overhandigde de sleutels van de nieuwe wagens aan Directeur Marketing Gerdwin Lammers van Packs.

Fase twee PacksGreenCars project

In de 2e fase van het PacksGreenCars project, gaat Packs de grotere Cenntro Logistar’s van Flinck inzetten. Michel Oude Vrielink van Flinc uit Wesepe zegt daarover: “Deze EV’s hebben een accu van 42 Kwh met een snellader en een actieradius van 250 kilometer, een snelheid van 97 km/uur en een laadbak van 227x146x152cm (lxbxh) en dus 7m3 laadvermogen. Ze zijn daardoor zowel voor het Packs binnenstadvervoer als voor de Packs buitengebieden uitstekend geschikt”.

Het PacksGreenCars project

Vanaf 1 januari 2025 moeten minstens 30 Nederlandse binnensteden emissievrij bevoorraad worden. Dit is afgesproken in het Klimaatakkoord. Het houdt in dat alle nieuwe bestelwagens vanaf deze datum een zero-emissie aandrijving moeten hebben. En dat de bevoorrading van winkels alleen met zero-emissie aangedreven voertuigen mag plaatsvinden. Wij hebben hier ons eigen project van gemaakt, het PacksGreenCars project. Door de uitbreiding van ons elektrische wagenpark komen we steeds een stapje dichterbij ons doel.