PacksPartner Veendam/A7Logistics is vandaag een proef gestart met het emissievrij bezorgen van pakketten in de binnenstad van Groningen met de Rytle, een stabiele driewieler-bezorgfiets (zie foto’s) waarbij de bestuurder droog onder een overkapping zit. Voor de proef van 6 maanden bundelt Packs de krachten met CityE en Dropper.

Directeur Rene Nijenbrinks van Packs en van A7Logistics ziet goede én groene mogelijkheden met de Rytle voor emissievrije stadslogistiek: “De Rytle heeft een verwisselbare container. Vanuit ons PacksCenter in Veendam kunnen wij dus meerdere Rytle containers bij onze hub in Groningen afleveren die vervolgens aan de bezorgfietsen worden gekoppeld om in de emissievrije zone pakketten af te leveren. Als alle pakketten zijn bezorgd en de container leeg is wordt op de hub een nieuwe container aangekoppeld”

Mocht de proef met de Rytle succesvol zijn dan ziet Packs landelijke mogelijkheden voor groene stadslogistiek vanuit de 70 PacksCenters van het Benelux-dekkende pakketnetwerk. Nijenbrinks: “Veel steden streven naar een volledig ‘groene’ (binnen)stad in 2025. Wij gaan in deze pilot vooral data verzamelen om tot een gerichte aanpak voor stadsdistributie van kleine maar ook grotere pakketten in de hele Benelux te komen”.