Online winkelen en bestellen is de laatste jaren een groeiende trend. Van over de hele wereld kunnen we producten bestellen en thuisbezorgen. Ondernemers willen dit zo goedkoop mogelijk doen. Brievenbusverpakkingen passen door de brievenbus en zijn dus goedkoper. En de ontvanger hoeft niet thuis te zijn als het bezorgd wordt. Daarnaast heeft een brievenbuspakketje een gemiddelde CO2-uitstoot van 8 gram. Bij een normaal pakketje is dit 386 gram. Ben je benieuwd wat de populairste brievenbusverpakkingen zijn? In dit blog vertellen je meer.

Twee soorten brievenbuszendingen

Bij Packs hanteren we twee soorten brievenbuszendingen. MailPacks zijn brievenbuszendingen waar geen handtekening voor nodig is bij de aflevering. De chauffeur registreert wel de GPS coördinaten. Deze zendingen zijn goedkoper om te verzenden.

Belangrijk! Voor kleine zendingen die qua formaat wél door de brievenbus passen maar waarbij getekend moet worden voor ontvangst, hebben we een ánder verzendlabel nodig! De prijs van het pakket hangt dan af van het gewicht.

Brievenbusdozen

Brievenbusdozen zijn opvouwbare verpakkingen. In deze verpakking verzend je kleine, platte of lichte artikelen. Denk aan sokken, sieraden en kleine accessoires zoals sleutelhangers en telefoonhoesjes. Brievenbusdozen heb je in allerlei soorten en maten. De één nog handiger dan de andere. Zo heb je brievenbusdozen met een plakstrip, om de verpakking in een handomdraai dicht te maken. En heb je brievenbusdozen in allerlei formaten. Van A6 tot A4 en A4+. Dit is een handig formaat als je bijvoorbeeld een magazine van A4 formaat wilt verzenden. A4+ is nét iets groter waardoor het magazine perfect in de doos past.

Brievenbusdozen

Verzendzakken

Heb je een webshop met kleding? Of andere onbreekbare producten? Dan zijn verzendzakken perfect om jouw bestellingen mee te versturen. Deze verpakking is een stuk goedkoper dan andere verpakkingsmaterialen. En je hoeft het niet eerst in elkaar te vouwen. Je doet de producten in de zak en je plakt hem dicht. Sommige verzendzakken hebben een dubbele plakstrip. Handig als de ontvanger de bestelling wil retourneren. Bij verzendzakken is het mogelijk om ze laten bedrukken. Met je eigen logo bijvoorbeeld. Zo weet de ontvanger direct dat het pakket van jouw webshop afkomstig is.

Kartonnen envelop

Posters, brieven of boeken verzend je veilig in een kartonnen envelop. Dankzij het stevige karton komen er geen vouwen in het papier. De meeste kartonnen enveloppen kun je net als bij de verzendzakken dichtplakken. Daarnaast kunnen kartonnen enveloppen meebuigen met het volume. Nog een voordeel van karton is dat het goed recyclebaar is.

Luchtkussenenveloppen

Sieraden, elektronica en andere kwetsbaardere producten verzend je veilig in een luchtkussenenvelop. Deze enveloppen hebben een ingebouwd kussen van bubbeltjesplastic waardoor jouw zending optimaal beschermd is. En je hoeft geen gebruik te maken van opvulmateriaal. Dit zorgt weer voor minder afval. Luchtkussenenveloppen heb je in allerlei soorten en maten. Zelfs de sterkte van de envelop kun je uitkiezen.

Luchtkussenenvelop

Tip! Koop een brievenbustester

Een goede manier om te controleren of jouw pakket als brievenbuspakket verstuurd kan worden is met een brievenbustester. Dit klinkt spannender dan het is. Een brievenbustester is een stuk karton met een opening ter grootte van een brievenbus. Zo kun je gemakkelijk testen of jouw zending door de brievenbus past. Voor een paar euro heb je al een brievenbustester. Handig!

Brievenbusverpakkingen zijn er in allerlei soorten en maten. Kijk van tevoren dus goed welke soort past bij jouw zendingen. Zo zorg je ervoor dat jouw producten optimaal beschermd zijn tijdens de verzending en bezorging.