In Venlo bouwt onze klant vidaXL zijn derde distributiecentrum. Met een vloeroppervlakte van 141.000 m2 wordt dit het grootste distributiecentrum van vidaXL. Op het terrein van in totaal 203.000 m2 realiseert vidaXL ook een trailerparkeerplaats.

Met dit gebouw laat vidaXL zijn duurzame ambities zien. En de bijzondere 125 meter lange luchtbrug is een echte eyecatcher.

125 meter lange luchtbrug

Een bijzondere eyecatcher is de logistieke luchtbrug die het nieuwe gebouw en het naastgelegen gebouw van vidaXL met elkaar verbindt. De pakketten die van het ene naar het andere gebouw worden getransporteerd, zijn zichtbaar vanaf de openbare weg. De luchtbrug is 125 meter lang en loopt over de gemeentegrens tussen Venlo en Horst aan de Maas.

Duurzaam op alle fronten

Bij de bouw van het nieuwe distributiecentrum staat duurzaamheid hoog op de agenda. Het pand is volledig gasloos. Verwarming en koeling vinden plaats door middel van warmtepompen. Er komt een voorbereiding voor zonnepanelen op het dak en het hele gebouw krijgt LED-verlichting. vidaXL streeft naar een duurzame samenwerking met de regio. Deze bedrijfsstrategie volgt de groene ambities van de regio Venlo.