De drukste periode rondom het verzenden en bezorgen van pakketten staat weer voor de deur. Naast Sinterklaas en Kerst zijn er nog een aantal dagen waarop het aantal pakketzendingen groter is dan normaal. En ook al streven we er ieder jaar naar om die pakketten foutloos te bezorgen, kan het weleens gebeuren dat er schade of vermissing ontstaat tijdens de verzending. Voorkomen is beter dan genezen, daarom delen we in deze blog een aantal handige tips. En geven we een handig overzicht van de drukste dagen.

Belangrijke data

Een goede voorbereiding is het halve werk. Pak een notitieboekje, agenda of post-it en schrijf de drukste dagen alvast op! Zo bent u dubbel zo goed voorbereid op de piek in het aantal pakketzendingen:

  • Zaterdag 11 november = Singles Day
  • Vrijdag 24 november = Black Friday
  • Maandag 27 november = Cyber Monday
  • Dinsdag 5 december = Sinterklaas
  • 25 & 26 december = Kerst

Het weekend van Black Friday tot en met Cyber Monday zijn het allerdrukst. Dit komt omdat mensen alvast Sinterklaas- en Kerstinkopen doen met korting. Ieder jaar is er rond die deze dagen een enorme piek te zien.

Voorkom schade aan zendingen

We maken allemaal weleens een foutje, ook tijdens het transport van pakketten. Zendingen kunnen stoten, omvallen of kreuken door de sorteerband, een hobbelige weg of een foutje van de chauffeur. Om dit te voorkomen is het belangrijk om je pakketten goed en veilig in te pakken. Wij geven je een aantal handige tips.

Voorkom schade aan uw pakket

Zorg dat het product niet kan schuiven in de doos

Zorg er altijd voor dat er niet te veel ruimte zit tussen de verpakking en het product. Het product kan dan gemakkelijk schuiven. En er ontstaan sneller deuken in de doos. Vul de lege ruimte op met opvulpapier, opvulchips of luchtkussens.

Stevig karton en tape

Verpak de producten in een stevige kartonnen doos en tape deze dicht volgens de H-methode. Om ervoor te zorgen dat uw pakket ook beschermd is tegen stoten plak je om de hoeken extra tape.

Waarschuwingsstickers

Bevat een product breekbare producten? En weet u niet zeker of alleen opvulmateriaal voldoende is? Plak dan een waarschuwingssticker op de doos. Er bestaan verschillende stickers met verschillende betekenissen zodat de bezorger weet dat hij of zij voorzichtig met het pakket moet zijn. Verzendt u kleding? Dan is het handig als de ontvanger de doos niet opensnijdt. Hier heb je ook speciale stickers voor.

Pakketstickers

Voorkom vermissing van uw zending

Het pakket is verpakt en klaar om verzonden te worden. Wanneer u uw pakket overdraagt aan de bezorger bent u de controle kwijt. Toch kunt u er zelf voor zorgen dat de kans op vermissing zo klein mogelijk wordt. Wij geven u graag een paar handige tips:

Verzendlabels

De meeste pakketten raken vermist door fouten op het verzendlabel. Hier bent u als verzender zelf verantwoordelijk voor. Zorg ervoor dat het verzendlabel op het pakket zo volledig mogelijk is ingevuld. Controleer of de adresgegevens juist zijn. Vermeld de bedrijfsnaam wanneer de zending bedoeld is voor een bedrijf. Voeg eventueel een telefoonnummer of e-mailadres van de ontvanger toe. En plak het label op de grootste zijde van het pakket.

Pas op met plakband

Op een verzendlabel zit altijd een barcode. Deze scant de bezorger als hij het pakket bezorgt. Zorg ervoor dat deze goed te lezen is. En plak er geen plakband overheen. Dit kan ervoor zorgen dat het label slecht leesbaar wordt.

Klaar voor de piek?

Zoekt u nog een betrouwbare partner voor uw pakketzendingen? Samen met onze PacksPartners zorgen wij ervoor dat uw pakketten netjes en op tijd bezorgd worden. Ook rondom de feestdagen.