In Gouda rijdt een bijzonder voertuig rond. Namelijk een vrachtfiets. Net als een vrachtauto heeft deze fiets een flinke laadruimte. 

Eigen ontwikkeling

PacksPartner Željko Bosić van Bezorging Zonder Zorgen in Gouda heeft deze vrachtfiets zelf laten ontwikkelen om zo zijn steentje bij te dragen aan een groener Gouda.

Dezelfde inhoud als een bestelbus

De Vrachtfiets heeft een laadvermogen van 250 kilogram. Dat is precies zoveel als er in een bestelbus gaat. Alleen is de emissie van de vrachtfiets veel lager. Het enige wat hij nodig heeft is wat elektriciteit voor de trapondersteuning.

In een aangepaste bakfiets past 100 tot 150 kilogram aan pakketten. De vrachtfiets heeft een capaciteit van maar liefst 250 kilogram.

Vlot en soepel door de binnenstad

De vrachtfiets is uitgevoerd met elektrische trapondersteuning. Hierdoor kost het de bestuurder nauwelijks moeite om zich soepel en vlot door het verkeer in de binnenstad of een buitenwijk te bewegen. Iedereen die kan fietsen, kan ermee rijden. Het kost geen extra inspanning. Hij kan 25 kilometer per uur. En binnenkort wordt de tweede vrachtfiets in Gouda ingezet. Een mooi groen en duurzaam initiatief van onze PacksPartner.